Méretre szabott szolgáltatások!
2015. augusztus 14. | Sajtóközlemények

MAGÉSZ XIII. ACÉLSZERKEZETI KONFERENCIA

2015. május 20-21. Dunaújvárosi Főiskola „A” Konferencia terme adott otthont a tizenharmadik alkalommal megrendezésre kerülő MAGÉSZ hagyományőrző Acélszerkezeti Konferenciájának, melyre a DUTRADE Zrt. is meghívást kapott. Cégünket a marketing szervezet képviselte.

A delegáció résztvevői életre szóló élménnyel gazdagodtak A delegáció résztvevői életre szóló élménnyel gazdagodtak
A rendezvényt életre hívó Magyar Acélszerkezeti Szövetség eltökélt szándéka, hogy a jelenlegi nehéz, hányattatott gazdasági helyzetben, az iparágat érintő megszorítások ellenére is nagy hangsúlyt fektessen a szakmai rendezvények, szimpóziumok szervezésére, lebonyolítására.

A szervező testület ennek jegyében állította össze a rendezvényen elhangzott érdekes és szakmailag tartalmas előadásokat, amelyek sorában elsőként Sófalviné Barsi Judit, az ISD Dunaferr Zrt. marketing igazgatója tartott átfogó acélipari kitekintést a továbbfeldolgozás tükrében. Az előadás többek között a világ, Európa és Magyarország acélpiaci trendjeit elemezte, kitérve többek között az alapanyag-árak és a késztermék árszínvonal változásaira, az acélfelhasználás jellemzőire és a feldolgozó ágazatok teljesítményének vizsgálatára is.

A kétnapos eseménysorozat második napján a hallgatóság érdekes előadásokon vehetett részt, több nagy hídépítési projekt részleteiről is beszámoltak az előadók, de szó esett a Széchenyi Lánchíd felújításának tervezéséről. A konferencia résztvevői az első napon gyárlátogatás keretében megismerkedhettek az ISD Dunaferr Zrt. működésével is, a program végén készült a mellékelt fotó. A napot az egyesület szakmai fogadása zárta, ahol a delegáció tagjai jobban megismerhették egymást, kötetlen beszélgetéseket folytathattak.

Az esemény programja:

május 20.

ISD-Dunaferr Zrt. gyárlátogatása, Szakmai fogadás

május 21.

Acélipari kitekintés a tovább feldolgozás tükrében, Szolnoki vasúti Tisza-híd átépítése, HighPerFrame kutatás-fejlesztési projekt, Szamos-Kraszna közi víztározó vízbeeresztő műtárgy kivitelezése, Az új OTSZ alkalmazása az építészetben, Csőhevederes szállítószalag nyomott rácsrúdjának vizsgálata, A Lánchíd felújítása, Mérföldkövek az acélhídépítés történetében (1779-2014), Rotterdami kikötői - daruszerkezetek gyártása, Komáromi új Duna-híd tervezése, Fenchurch street 20 magasház Sky Garden főtartóinak gyártása a Rutin  Kft.-nél, Stadion Uyo, Nigéria, Konzultáció.

S.G.
Minden jog fenntartva! © DUTRADE Acéltermékfeldolgozó és Kereskedelmi ZRt.
honlapkészítés: DDSWEB